Stefan en Marloes van Eck

 

oaseweb-nieuw-hier-voorgangers-foto.

‘’Sinds januari 2016 zijn wij voorgangersechtpaar van de CVG Oase in Anna Paulowna. Het lijkt ons leuk om wat over onszelf te vertellen, zodat je een beeld krijgt van wie wij zijn.’’

Stefan en Marloes zijn getrouwd en trotse ouders van twee jonge kids. Hun gezinsleven is het meest te omschrijven als bruisend, energiek en ‘never a dull moment’.

Na een aantal jaren in de bouw te hebben gewerkt, heeft Stefan besloten om de roeping van God die hij ervaarde met volle overtuiging achterna te gaan. Stefan heeft daarom van 2011 – 2013 een bijbelschool (gericht op leiderschap) gevolgd in Rotterdam. Na deze tweejarige bijbelschool is hij in praktijk gaan brengen waar hij passie voor had; preken, optrekken met jeugd en trainingen geven. Daarnaast is hij ook samen met Marloes een jaar van verdieping ingedoken d.m.v. een specifieke oudsten- en voorgangerscursus te volgen. Deze hebben zij beiden met succes afgerond.

De passie van Stefan & Marloes is om mensen enthousiast te maken voor Jezus en hen te laten ontdekken en ontwikkelen in de bestemming die God voor hen heeft. Dit hebben zij o.a. in de praktijk gebracht door een aantal jaren op te trekken als jeugd-kringleiders. Daarnaast dragen zij een gezamenlijke passie voor huwelijken en gezinnen. In de toekomst hopen zij hier dan ook mee aan de slag te gaan.

Stefan is de ‘first man’ en daarmee het meest zichtbare gezicht van hen tweeën in Oase. Ondanks dat Marloes momenteel minder zichtbaar is in de gemeente, ervaren zij zonder meer dat ze naast elkaar staan en samen een passie dragen voor deze gemeente.


oaseweb-nieuw-hier-voorganger-stefan-foto.jpgLeuke feitjes over Stefan:

Hobby’s
Sport kijken, terrasjes pikken, bowlen met vrienden

Landen die hij bezocht heeft
o.a. Kazachstan, Albanië, Kroatië, Burundi

Favoriete bijbeltekst
2 Korinthiërs 3 : 17,18 (HSV)
De Heere nu is de Geest; en waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid.
Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt.

Favoriete boeken
Overwinning over de duisternis (Neil T. Anderson)
Cultuur van Eer (Danny Silk)
Kinderen doelbewust liefhebben (Danny Silk)