Kinderkerk

18 oktober 2020

Bij het kinderwerk zijn we nog bezig met het thema ‘Kinderen in de Bijbel’. Afgelopen zondag ging het over Lucas 2:41 waar Jezus op 12-jarige leeftijd achterblijft in de tempel in Jeruzalem. Zo ongerust als Maria en Jozef waren, zo ontspannen en leergierig was Jezus. Zijn antwoord op hun ongerustheid, is opmerkelijk maar een krachtige les voor ons: ‘Waarom hebben jullie mij gezocht? Wist u niet dat Ik moet zijn in de dingen van mijn Vader?’

Zo jong als Jezus was, wist en ervaarde hij al de kracht die uitging van het Woord van God, Zijn Vader en hoe goed het is om je hart en gedachten daarmee te vullen. Zo is ook vandaag de dag Gods Woord nog steeds krachtig en leven brengend en is het goed om hier actief mee om te gaan.

De kinderen zijn in de groepjes uiteengegaan, waarbij het ene groepje het Bijbelverhaal hebben uitgespeeld met duplo en het andere groepje een Bijbelquiz heeft gedaan. Op de foto’s de kinderen die de Bijbelquiz hebben gedaan. Na wat hulp bij de opstart, wisten ze goed hoe ze teksten op kunnen zoeken in de Bijbel. 

De filmpjes van het Bijbelverhaal zijn erg leuk geworden en willen we graag met u delen:

 

 

 

1 maart 2020

We hebben met de kinderen als voorbereiding voor 22 maart het thema ‘de mens is als een boom…’ van Psalm 1 creatief behandeld. Elk kind mocht voor zichzelf bedenken wat voor boom hij of zij wilde zijn; een sterke boom of een boom met veel vruchten of bloemen. Niets was te gek. De kinderen hebben dan ook erg mooie schilderijen gemaakt. Deze zullen over 3 weken geshowd worden in de grote zaal.

 

23 februari 2020

Afgelopen zondag hebben we bij de kleutergroep het derde deel van de wapenrusting behandeld: de schoenen om klaar te staan om over Jezus te vertellen.


Een aantal kinderen hadden wel eens andere kinderen over Jezus vertelt en sommige kinderen nog niet. Aan een van de kinderen vroeg ik hoe ze dat dan deden:

‘Ik zei dat Jezus ze lief vindt!’ 

Een prachtig antwoord waar ook 100% waarheid in zit.

Ook bij de midden-bovenbouw ging het over getuigen van Jezus, wat in het boekje van de Macht van de Witte Leeuw de groene pijl is.
De kinderen hadden zelf hele mooie getuigenissen dat God ze helpt wanneer ze dat nodig hebben en ze zich nooit alleen voelen. Wel vinden ze het nog lastig om andere kinderen over Jezus te vertellen door verschillende redenen. Hun oplossing daarvoor was dat ze God om hulp konden vragen om anderen over Jezus te vertellen, want zoals een van de kinderen zei:

‘Het Koninkrijk van God is voor iedereen. Iedereen mag daar vrij zijn!’

 

16 februari 2020

Bij de kleuters zijn we verder gegaan met de wapenrusting van God. Afgelopen zondag hebben we het pantser gemaakt, wat symbolisch staat voor de rechtvaardigheid of zoals we het bij de kinderen zeggen: zonden weg doen, waardoor we recht voor God kunnen staan.

Bij de middenbouw hebben we het gehad over de rode pijl, die staat voor autoriteit die ligt in de Naam van Jezus. Als we bang zijn of ervaren dat de duivel dingen van ons wilt stelen, kunnen wij door het offer en de opstanding van Jezus overwinnen en de boze wegsturen in Jezus’ Naam.

Als verwerking hebben de kinderen een proclamatiekaart gemaakt met daarop de tekst

1 Johannes 4:4
Jullie zijn uit God geboren, kinderen, en jullie hebben de vijanden van Christus overwonnen. Want Hij die in jullie is, is machtiger dan hij dit in de wereld heerst.

Daar rondom hebben ze plaatjes of woorden opgezocht die horen bij de dingen waar ze bang voor zijn, zodat elke keer als ze bang zijn ze naar de kaart kunnen kijken en herinnert worden aan de macht die ze hebben gekregen van Jezus en daarmee de vijand kunnen overwinnen.

9 februari 2020

We hebben het bij de midden/bovenbouw gehad over Gods stem verstaan, daarbij hadden we een leuk parcours bedacht waarbij de kinderen in koppels goed moesten luisteren om elkaars stem te verstaan.


Eén van de kinderen werd geblinddoekt en de ander moest zeggen waar ze heen moesten om  het goede pad te volgen. Zo wil ook de Heilige Geest ons met Zijn stem aanwijzigingen geven.

Bij de kleuters zijn we begonnen aan de eerste les over de geestelijke wapenrusting van God. De eerste les ging over de ‘gordel van de waarheid’.


Om het te verduidelijken hebben ze ook zelf de gordel gemaakt.


Het viel helemaal in het straatje van de jongens. De gordel van de waarheid kreeg dan ook wel wat te verduren.

12 januari 2020

De macht van de Witte Leeuw

We hebben het 2e hoofdstuk uit het boekje van de witte leeuw gelezen. Het ging over het koninkrijk van God (wit) & het koninkrijk van de duivel (zwart).

Herman Boon heeft daar een liedje over gemaakt die we hebben geluisterd: zwart/wit

Als werkje hebben de kinderen een graspoppetje geknutseld.


Verder hebben we in de kinderruimtes 2 nieuwe dingen: 

1. Afsprakenbord:
Op deze manier willen we bij de kinderen een cultuur gaan bouwen waarin ze leren om principes uit Gods Woord te gaan toepassen in relatie met elkaar.


2. Verjaardagskalender:
We willen dat de lokalen waar de kinderen komen ook voelt als hun ruimte, meer persoonlijk en eigen. Vandaar dat er samen met de kinderen een kalender is gemaakt! Voel je vrij om deze na de dienst te komen bewonderen.

Het was weer een gezellige ochtend! 

5 januari 2020

De macht van de Witte Leeuw

Afgelopen zondag zijn we begonnen met hoofdstuk 1 van het boekje ‘De macht van de Witte Leeuw’.

We hadden een gezellig groepje kinderen bij elkaar. Om de beurt hebben ze voorgelezen. Update: Guus en Juda hebben kennis gemaakt met de Zwarte Reus (de duivel) en de Witte Leeuw (God) en hebben in spanning het gevecht tussen deze twee gezien. Wie er van deze twee gaat winnen is nog niet helemaal duidelijk. Dat is afhankelijk van wat Guus en Juda gaan doen en voor wie ze partij kiezen!

Komende zondag gaan we verder lezen over het koninkrijk van de witte leeuw en wat nu precies is…